Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2016, 08:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama i Erdogan žele bližu saradnju u borbi protiv ID

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Barak Obama pozvao je, u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom, na bližu saradnju u borbi protiv ekstremističke Islamske države, saopštila je danas Bijela kuća.

"Obama je ukazao na potrebu bliže saradnje SAD i Turske kako bi se održao pritisak na Islamsku državu u Siriji i umanjile prijetnje prema SAD, Turskoj i drugima", navodi se u saopštenju.

Američki predsjednik je pozvao i na širi >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dijalog o "odgovarajućem nivo i formi učešća Turske u naporima koalicije protiv Islamske države u Iraku", prenio je AFP.

Obama i Erdogan su tokom razgovora izrazili "snažnu podršku teritorijalnom integritetu Iraka", dodaje se u saopštenju Bijele kuće.

Kaže se i da su predsjednici dvije zemlje razgovarali i o narednim koracima kampanje protiv Islamske države.
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vašington

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.