Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama će prisustvovati sahrani Šimona Peresa

Američki predsednik Barak Obama prisustvovaće sa ostalim svetskim liderima sahrani bivšeg izraelskog predsednika i dobitnika Nobelove nagrade za mir Šimona Pereza u Jerusalimu, saopštila je Bela kuća.

Obama "će predvoditi američku delegaciju u Jerusalimu na sahrani Peresa", dodaje se u saopštenju, prenosi AFP.

On bi trebalo da u četvrtak otputuje za Izrael i nakon ceremonije vrati se u petak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi AFP.

Među liderima koji će prisustvovati sahrani biće i bivši američki predsednik Bil Klinton, francuski lider Fransoa Oland, nemački predsednik Joahim Gauk i britanski princ Čarls.

Predsednik SAD Barak Obama ocenio je da je Peres predstavljao "samu suštinu Izraela" i da nikada nije odustao od mogućnosti mira.

- Malo je ljudi, s kojima delimo ovaj svet, koji menjanju tok ljudske istorije, ne samo svojom ulogom u ljudskih događajima, već jer šire našu moralnu imaginaciju i primoravaju nas da očekujemo više od sebe. Moj prijatelj Šimon bio je jedan od tih ljudi - naveo je Obama, prenosi AFP.

Pročitajte još:

Bivši izraelski predsednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir, 93. godišnji Šimon Peres, preminuo je u Tel Avivu.

Peres je bio u bolnici nakon moždanog udara koji je dobio pre dve nedelje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić će prisustvovati sahrani Peresa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić prisustvovaće ceremoniji državne sahrane bivšeg predsednika Izraela Šimona Peresa, saopšteno je iz kabineta predsednika...Državna ceremonija biće održana na izraelskom nacionalnom groblju Gora Hercl u Jerusalimu, u petak 30. septembra 2016. godine...Bivši...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.