Obama: Trampovo uzdizanje Putina bez presedana

Izvor: Vostok.rs, 20.Okt.2016, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Trampovo uzdizanje Putina bez presedana

Američki predsednik Barak Obama je optužio Republikanskog kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa da Vladimira Putina obasipa pohvalama i oblikuje svoju politiku po ugledu na ruskog predsednika u stepenu koji je „bez presedana u američkoj politici“.

Obama je istakao da je, iako ga Tramp retko čime više iznenađuje, „iznenađen i uznemiren“ time što republikanski senatori, prema njegovim rečima, ponavljaju stavove svog predsedničkog kandidata kada je u pitanju Rusija, prenela je agencija AP.

„To je prilično velika promena. Moraćete da pitate njih za objašnjenje“, rekao je Obama na zajedničkoj konferenciji za štampu sa italijanskim premijerom Mateom Rencijem u Beloj kući. Tramp je u prošlosti hvalio Putina kao snažnog lidera i kritikovao Obamu i kandidatkinju Demokratske stranke za predsednika SAD Hilari Klinton zbog pogoršanja odnosa zvaničnog Vašingtona sa Moskvom. Tramp je u jučerašnjem intervjuu izjavio da Rusija „ne može da podnese“ nijednog američkog demokratu, a takođe je obećao bliže odnose sa Putinom ukoliko bude izabran za predsednika, počev od mogućeg sastankoa sa ruskim liderom i pre svoje inauguracije.

Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Obamu izneverio polubrat: Javno podržao Trampa za predsednika i dolazi lično da ga vidi

Izvor: Press, 20.Okt.2016

Malik Obama, koji je rođen u Keniji, ali ima američko državljanstvo, još u julu je rekao da će glasati za Trampa . Polubrat američkog predsednika Baraka Obame je izjavio da će prisustvovati poslednjim predizbornim debatama...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.