Obama: SAD i Kenija ujedinjene protiv terorizma

Izvor: VOA, 25.Jul.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: SAD i Kenija ujedinjene protiv terorizma

Na konferenciji za novinare posle susreta sa predsednikom Kenije Uhuruom Kenjatom, američki predsednik rekao da između SAD i Kenije postoji obimna i efikasna koordinacija u oblasti protivterorizma, pre svega u vezi sa ekstremističkom grupom al-Šabab.

Američki predsednik Barak Obama poručio je u Najrobiju da su SAD i Kenija ujedinjene u borbi protiv terorizma.

Na konferenciji za novinare posle susreta >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << sa predsednikom Kenije Uhuruom Kenjatom, Obama je rekao da između SAD i Kenije postoji obimna i efikasna korodinacija u oblasti protivterorizma, pre svega u vezi sa ekstremističkom grupom al-Šabab.

Američki predsednik takođe se zahvalio Keniji zbog toga što je prihvatila izbeglice iz Somalije, raseljene zbog sukoba u toj zemlji.

Obama je poručio da SAD sarađuju sa Kenijom, kako bi se ta zemlja suprotstavila pretnjama po svoj prosperitet i pohvalio predsednika Kenjatu zbog toga što se obavezao da iskoreni korupciju i podigne nivo transparentnosti.

Upitan da prokomentariše prava homoseksualaca u Keniji, Obama je naglasio da smatra da država ne bi smela da diskriminiše ljude zbog njihove seksualne orijentacije.

Ranije danas, Obama je govorio na Samitu globalnog preduzetništva, i tom prilikom istakao da bi ono moglo da pomogne da se sruše barijere i izgrade mostovi između kultura u Africi, pružajući alternativu nasilju i beznađu. Obama je ohrabrio investiranje u Afriku, navodeći da taj kontinent treba da bude centar svetskog rasta u budućnosti.

Posle dva dana u Keniji, Obama odlazi u Etiopiju, zemlju koju kao ni Keniju nikada ranije nije posetio nijedan aktuelni američki predsednik.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Obama: Zajedno protiv terorizma

Izvor: Akter, 25.Jul.2015

Američki predsednik Barak Obama poručio je danas u Najrobiju da su SAD i Kenija ujedinjene u borbi protiv terorizma..Na konferenciji za novinare posle susreta sa predsednikom Kenije Uhuruom Kenijatom, Obama je rekao da između SAD i Kenije postoji obimna i efikasna korodinacija u borbi protiv terorizma,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.