Obama: SAD će nastaviti borbu protiv Islamske države

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Sep.2014, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: SAD će nastaviti borbu protiv Islamske države

VAŠINGTON - Američki predsjednik Barak Obama obećao je danas da će Sjedinjene Države nastaviti borbu protiv džihadista Islamske države nakon što su prvi američki vazdušni udari pogodili militantne grupe u Siriji.

On je takođe obećao da će nastojati da izgradi što je moguće širu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << međunarodnu podršku za tu borbu.

"Svakom ko namjerava da naudi Americi ili Amerikancima mora da bude jasno da nećemo tolerisati utočište za teroriste koji prete našem narodu", rekao je Obama u Bijeloj kući uoči poslaska za Njujork.

On je dodao da snaga koalicije sa više od 40 zemalja, uključujući pet arapskih zemalja koje učestvuju u današnjim vazdušnim udarima, pokazuje da borba protiv takvih ekstremista nije samo američka.

"Amerika je ponosna što stoji rame uz rame sa ovim državama u ime naše zajedničke bezbednosti", rekao je on, prenosi Rojters.

SAD su sa nekoliko arapskih saveznika izvele rano jutros prve vazdušne napade na teritoriji Sirije, usmrtivši veći broj boraca Islamske države i pripadnika odvojene grupe povezane s Al-Kaidom i otvorivši novi front protiv militantnih aktivista pridruživanjem trogodišnjem građanskom ratu u Siriji.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.