Obama: S pravom ste uznemireni zbog Trampa

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: S pravom ste uznemireni zbog Trampa

Šima -- Predsednik SAD Barak Obama izjavio je u Japanu, gde učestvuju na G7 samitu, da su svetski lideri s pravom "uznemireni" zbog Donalda Trampa.

"Oni su uznemireni i iz dobrih razloga. Zato što je u mnoštvu predloga koje je izneo pokazao ili nepoznavanje svetske politike ili osion stav ili interesovanje za tvitove i naslove", rekao je Obama na marginama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samita G7.

Američki predsednik je s druge strane umanjio značaj duge borbe Hilari Klinton i Bernija Sandersa za predsedničku nominaciju demokrata, navodeći da su njihova međusobna sporenja i napadi uobičajeni za strančke izbore.

Obama je odgovarajući na pitanje novinara rekao da druge zemlje više posvećuju pažnju izborima u SAD nego Amerikanci zato što računaju da će SAD obezbediti stabilnost i smernice u suočavanju s globalnim izazovima.

"Mislim da je pošteno reči da su iznenađeni republikanskim kandidatom", rekao je Obama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.