Obama: Putinovi potezi u Siriji znak slabosti

Izvor: RTS, 10.Okt.2015, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Putinovi potezi u Siriji znak slabosti

Vojna misija predsednika Rusije Vladimira Putina u Siriji znak je slabosti Rusije, a ne njenog liderstva, rekao je američki predsednik Barak Obama u emisiji "60 minuta" televizije Si-Bi-Es.
Rusija je primorana da podrži posrnuli režim sirijskog predsednika Bašara el Asada, svog jedinog saveznika u regionu, smatra Obama, prenosi Tanjug.

Voditelj Stiv Kroft pitao je Obamu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da li potez Rusije, koja je pokrenula vojnu akciju na Bliskom istoku prvi put nakon Drugog svetskog rata, dovodi u pitanje liderstvo SAD u rešavanju problema u Siriji, s obzirom na tvrdnje da ruski avioni bombarduju protivnike Asadovog režima, koji imaju podršku SAD?
Obama je rekao da je "Sirija jedini saveznik Rusije u tom regionu. Umesto da može da računa na podršku Sirije i da zadrži bazu koju ima u toj zemlji, predsednik Rusije šalje svoje snage, svoju vojsku da bi održao na vlasti svog jedinog saveznika".
Na komentar Krofta da Putin time ipak dovodi u pitanje liderstvo SAD, Obama je rekao: "Ukoliko smatraš da je uništavanje sopstvene ekonomije i slanje vojske da bi održao na vlasti jedinog saveznika znak liderstva, onda mi imamo različitu definiciju liderstva".
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obama: Putinovi potezi u Siriji znak slabosti, ne snage

Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2015

Vojna misija predsednika Rusije Vladimira Putina u Siriji znak je slabosti Rusije, a ne njenog liderstva, rekao je američki predsednik Barak Obama u emisiji "60 minuta" televizije Si-Bi-Es (CBS). Rusija je primorana da podrži posrnuli režim sirijskog predsednika Bašara al-Asada, svog jedinog saveznika...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.