Obama: Pakistan da uništi terorističke mreže

Izvor: VOA, 24.Jan.2016, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Pakistan da uništi terorističke mreže

Predsednik Barak Obama rekao je da Pakistan "može i mora" da uradi više u borbi protiv terorističkih organizacija koje deluju u toj zemlji.

U intervjuu jednoj indijskoj novinskoj agenciji, Obama je naveo da Pakistan može da pokaže da je ozbiljan kada je reč o uništavanjju terorističkih mreža.

“U regionu i širom sveta, ne smeju da se tolerišu utočišta terorista, koji moraju da se privedu pravdi", naglasio je američki predsednik.

Ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << ovog meseca, Indija je optužila pakistanske ekstremističke grupe za napad na jednu indijsku vazdušnu bazu, u kojem je poginulo sedam vojnika. Pakistan je pritvorio nekoliko članova grupe Džaiš e-Mohamed i obećao da će pomoći u istrazi napada.

Obama je osudio taj incident, navodeći da je pokazao zašto Sjedinjene Države i Indija sarađuju u borbi protiv terorizma.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.