Obama: Ističe vreme za sporazum o slobodnoj trgovini sa EU

Izvor: Blic, 25.Apr.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Ističe vreme za sporazum o slobodnoj trgovini sa EU

Američki predsednik Barak Obama je izjavio danas da će uraditi sve što je u njegovoj moći za postizanje trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom, ali da vreme ističe.

Obama se založio da dva sporazuma o slobodnoj trgovini - jedan sa zemljama Pacifičkog regiona, a drugi sa EU - budu postignuta pre isteka njegovog mandata 20. januara 2017. godine, ali se, kako ocenjuje Rojters, susreo sa velikom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zabrinutošću javnosti zbog potencijalnog uticaja ovih sporazuma na radna mesta, prava potrošača i životnu sredinu, prenosi agencija Rojters.

- Vreme nije na našoj strani. Ako ne želimo da pregovore završimo ove godine, onda će predstojeća politička tranzicija u SAD i Evropi učiniti da ovaj sporazum ne bude postignut duže vreme - izjavio je Obama u obraćanju polovnim liderima na otvaranju Međunarodnog sajma industrijske tehnologije "Hanover meše 2016".

Pročitajte još:

Jedan od ciljeva Obamine posete jeste taj da pojača zamajac za postizanje sporazuma o slobodnoj trgovini, navodi američka agencija AP i dodaje da, međutim, u Evropi postoji snažno protivljenje tom sporazumu, posebno u Nemačkoj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obama: Ističe vreme za sporazum o slobodnoj trgovini sa EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2016

Američki predsednik Barak Obama je izjavio u nedelju da će uraditi sve što je u njegovoj moći za postizanje trgovinskog sporazuma sa Evropskom unijom, ali da vreme ističe...Obama se založio da dva sporazuma o slobodnoj trgovini - jedan sa zemljama Pacifičkog regiona, a drugi sa EU - budu postignuta...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.