Obama: Ebola u SAD i dalje izolovana

Izvor: VOA, 28.Okt.2014, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Ebola u SAD i dalje izolovana

Američki predsednik podsetio javnost da su samo dve osobe inficirane virusom na tlu SAD i da su sada obe izlečene...

Predsednica Komisije Afričke unije Nkosazana Dlamini Zuma pozvala je na afričku solidarnost u cilju prevazilaženja epidemije ebole, rekavši da nijedna zemlja neće biti slobodna i zdrava ukoliko i jedna jedina država i dalje bude suočena sa ebolom.

U SAD, predsednik Barak Obama je rekao da je "važno" da Amerikanci sebe podsećaju >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << da su samo dve osobe zaražene ebolom na američkom tlu i da su obe sada ozdravile.

On je to izjavio nekoliko sati pošto je Amber Vinson, druga medicinska sestra iz Teksasa, koja je inficirana ebolom, izrazila zahvalnost lekarima, koji su saopštili da više nema virus.

Vinson je razgovarala sa novinarima dok se pripremala da izađe iz bolnice u Atlanti, gde je lečena.  Okružena bolničkim osobljem, ta 19-godišnja medicinska sestra se zahvalila profesionalcima koji su je negovali.

Istovremeno, ona je zatražila da Sjedinjene Države ne zaborave hiljade porodica koje se i dalje suočavaju sa opasnošću od ebole u Zapadnoj Africi.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.