Obama: Demokrata - sledeći predsednik

Izvor: VOA, 29.Jan.2016, 22:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Demokrata - sledeći predsednik

Američki predsednik Barak Obama pokušao je da podigne moral među članovima svoje stranke, rekavši im da će demokrata biti sledeći predsednik Sjedinjenih Država.

Demokrate će pobediti u novembru i posle mene će biti demokratski predsednik – u slučaju da postoji neka nejasnoća što se toga tiče. Razlog što to mogu da kažem sa sigurnošću jeste to što smo se mi usredsredili na stvari koje su važne >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << u životima Amerikanaca”.

Obama se zakonodavcima obratio u četvrtak tokom skupa Demokratske stranke u Baltimoru, i između ostalog iskoristio priliku da uputi kritike republikanskom predsedničkom pretendentu Donaldu Trampu, rekavši da “Amerika neće da učvrsti svoje vođstvo širom sveta tako što će dozvoliti političarima da vređaju muslimane ili da okreću grupe Amerikanaca jedne protiv drugih”.

Republikanski favorit Tramp pozvao je na zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države i izazvao podele unutar svoje republikanske stranke.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama: Demokrata će biti i sledeći predsednik

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2016, 10:06

Američki predsednik Barak Obama pokušao je da podigne moral među članovima svoje stranke, rekavši im da će demokrata biti sledeći predsednik SAD..."Demokrate će pobediti u novembru i posle mene će biti demokratski predsednik - u slučaju da postoji neka nejasnoća što se toga tiče. Razlog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.