OBAMA PREDSTAVIO BUDŽET U 2017. rekordnih 4, 1 BILION DOLARA

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBAMA PREDSTAVIO BUDŽET U 2017. rekordnih 4, 1 BILION DOLARA

Američki predsednik Barak Obama predstavio je danas predlog budžeta za fiskalnu 2017. godinu, kojim se predviđa rekordna potrošnja od 4,1 bilion dolara, što je za 196 milijardi dolara više u odnosu na potrošnju za fiskalnu 2016. godinu, izveštava agencija Rojters.

Obamin finansijski plan za fiskalnu 2017. predviđa smanjenje budžetskog deficita za 2,9 biliona dolara u narednih deset godina putem ograničavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poreskih olakšica za bogate, kao i nove uštede unutar programa zdravstvene zaštite, Mediker i Medikejd, navodi britanska agencija.

Primetno je i povećanje potrošnje za širok spektar programa, od pružanja dodatne pomoći koledžima, do pomoći NATO-u i drugim evropskim saveznicima.

Najnoviji fiskalni plan, koji bi trebalo da stupi na snagu 1. oktobra 2016. godine, samo tri meseca uoči odlaska Obame sa funkcije predsednika SAD, mogao bi naići na oštro protivljenje republikanaca, koji se nadaju da će na novembarskim izborima pobediti, ocenjuje američka agencija AP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obama predstavio budžet za fiskalnu 2017. godinu

Izvor: Capital.ba, 10.Feb.2016

VAŠINGTON, Američki predsjednik Barak Obama predstavio je u utorak prijedlog budžeta za fiskalnu 2017. godinu, kojim se predviđa rekordna potrošnja od 4,1 bilion dolara, što je za 196 milijardi dolara više u odnosu na potrošnju za fiskalnu 2016. godinu, izvještava agencija Rojters. Obamin finansijski...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.