Nove sankcije, iako neće vredeti

Izvor: B92, 25.Apr.2014, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nove sankcije, iako neće vredeti"

Tokio -- Predsednik SAD Barak Obama upozorio je Rusiju na nove ekonomske sankcije, ali je i priznao da one ne bi mnogo uticale na rešavanje krize u Ukrajini.

"Shvatam da dodatne sankcije ne bi nešto mnogo promenile računicu (ruskog predsednika Vladimira) Putina. Postojala je mogućnost da Rusija krene mudrijim putem posle sastanka u Ženevi", izjavio je Obama u Tokiju na kraju posete Japanu.

"Za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne vidimo da Rusija poštuje svoje obaveze", rekao je predsednik SAD i dodao da je zemlja pripremila novi paket sankcija, ne navodeći kakve bi te sankcije bile.

Šefovi diplomatija Rusije, SAD Evropska unije (EU) i Ukrajine sklopile su 17. aprila su u Ženevi sporazum o koracima ka ublažavanju krize u Ukrajini.

Četiri pregovaračke strane su uputile zahtev svim stranama u konfliktu da obustave nasilje, zastrašivanje i provokacije.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da će SAD, EU, Ukrajina i Rusija raditi na uspostavljanju širokog nacionalnog dijaloga (u Ukrajini) kako bi osigurali to da u toj zemlji budu zaštićena ljudska prava.

Lavrov je dodao da će biti amnestirani proruski demonstranti koji su učestvovali u pobuni protiv vlade u Kijevu, pri čemu neće biti amnestirani oni za koje bude utvrđeno da su krivi za najteže zločine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.