Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Okt.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka koalicija čeka završetak istrage

Američke koalicione snage u Avganistanu saopštile su da, u narednih nekoliko dana, očekuju okončanje preliminarne istrage na višenacionalnom nivou, o tome da li je u njihovom vazdušnom napadu na Kunduz pogođena bolnica ogranizacije Lekari bez granica (MSF).

Američki predsednik Barak Obama je takođe rekao da čeka rezultate istrage u vezi sa vazdušnim napadima na Kunduz u Avganistanu, u kojima su poginule 22 osobe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << većinom lekari francuske humanitarne organizacije Lekari bez granica. Među žrtvama je i četvoro dece.

Pošto je američka vojska saopštila da je "moguće da je gađanje talibana u severnom avganistanskom gradu izazvalo kolateralnu štetu", Obama je izrazio najdublje saučešće i naveo da očekuje iznošenje svih činjenica u vezi s tim slučajem i da će tada doneti odluku, prenosi AP.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.