Inteza SanPaolo udvostručila prihode

Izvor: Press, 04.Avg.2015, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inteza SanPaolo udvostručila prihode

Itaijanska banka Inteza Sanpaolo (Intesa SanPaolo) saopštla jeda su u drugom tromesečju njeni prihodi bili više od duplo veći nego u istom periodu prošle godine zahvaljujući povećanju u naknadama i provizijama, kao i poboljšanju na kreditnom tržištu.
       Druga najveća italijanska banka po imovini saopštila je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da je ukupni prihod od aprila do juna bio dve milijarde evra, u odnosu na 720 miliona evra u istom periodu prošle godine i da je profit premašio ciljeve. Prihod od naknada i provizija povećan je za 15 odsto na 1,9 milijarde evra što je najviše za polugodišnji period od stvaranja te banke 2007. godine. Profit od kamata je pao za šest odsto na 1,9 milijarde evra. Inteza Sanpaolo zabeležila poboljšanje situacije s kreditima, sa smanjenjem provizija na loše zajmove, dok su zajmovi porodicama i kompanijama povećani za 41 odsto u prvoj polovini godine.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŽRS: Bolji rezultati u odnosu na prošlogodišnje

Izvor: Capital.ba, 04.Avg.2015

DOBOJ, „Željeznice Republike Srpske“ /ŽRS/ su u prvoj polovini ove godine ostvarile bolji poslovni rezultat nego u istom periodu lani, tako da su ukupni prihodi veći za pet odsto, a ukupni rashodi niži za devet odsto, saopšteno je iz „Željeznica“. Ukupni gubici manji su za 56 odsto nego...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.