Vozač  BMW ima čak 27 prekršajnih prijava

Izvor: Blic, 26.Nov.2014, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač BMW ima čak 27 prekršajnih prijava

Dušana Jovanovića (19), vozača BMW-a smrti, policija je u poslednjih četiri godine čak osam puta uhvatila da vozi bez vozačke dozvole.

Jovanović, koji je i u subotu vozio bez dozvole i pijan pri velikoj brzini uleteo u Dunav kod Ade Huje kada je poginulo troje mladih ljudi, u policijskom dosijeu ima čak 27 prekršajnih prijava. Osim saobraćajnih prekršaja, ima i prekršaj zbog nošenja bejzbol palice i zbog toga što policiji nije hteo da pokaže ličnu kartu jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je navodno nije imao.

Iako ima samo 19 godina, prvi prekršaj je, pokazuje evidencija MUP-a, napravio 2010. Tada je, sa 15 godina, kažnjen zbog vožnje motora bez zaštitne kacige. Jovanović je tužioca nakon nesreće na Adi Huji slagao, rekavši da je vozio dva ili tri puta automobil bez dozvole. Policija ga je samo u 2012. kaznila četiri puta zbog vožnje bez dozvole, jednom zbog toga što nije imao saobraćajnu i dva puta jer je upravljao motorom bez kacige. Godinu dana kasnije zbog nemanja dozvole je kažnjavan još tri puta, a ove godine jednom. Jovanoviću nije strano da vozi i neregistrovane automobile, kao i one sa stranim registarskim tablicama. Upravo zbog tih prekršaja policija mu je poslednju kaznu napisala u novembru, desetak dana pre nego što je izazvao stravičnu nesreću na Adi Huji.

U beogradskom Prekršajnom sudu objašnjavaju da se Jovanović nikada nije pojavio na suđenju, da ga policija nikada nije pronašla na prijavljenoj adresi i da je zbog toga zastarelo osam prijava iz 2010. i 2012. Vozač BMW, uprkos svim prijavama, nema nijednu presudu Prekršajnog suda.

- Pre nego što su slučajevi zastareli, sud je izdavao naredbu za njegovo privođenje, ali nikada nije pronađen na mestu stanovanja. Za njim je trenutno na snazi nekoliko naloga za hitno dovođenje u sud. Policija ode na njegovu adresu, ali tamo im kažu da nije tu i da ne znaju kada će se vratiti, pa se i suđenja odlažu. Nijednu presudu nema, ali ne zbog krivice suda ili policije, već zbog toga što je dobro upućen kako da izigra ceo sistem i da svaki slučaj odvede u zastarelost - objašnjavaju u Prekršajnom sudu.

„Alkatraz“ napao fotoreportere

Najbliži drugari, rodbina i porodica nastradalih u stravičnoj nesreći juče su se zauvek oprostili na Novom groblju od Nemanje Antića (18) i Miloša Jankovića (20).

Prijatelji Nemanje Antića ćutke su se okupljali na groblju. Ispred kapele je bilo nekoliko stotina najbližih, a među njima bilo je najviše navijača Partizana i pripadnika ekstremne grupe „Alkatraz“. Na sahrani se dogodio i incident jer je desetak huligana napalo fotoreportere, koje su opkolili i zapretili im da ne fotografišu. Uz psovke, članovi „Alkatraza“ su insistirali da odu sa sahrane, a fotoreportere je obezbeđenje groblja zamolilo da napuste sahranu. Pola sata kasnije kremiran je i Miloš Janković (20). Od dvojice mladića oprostila se i Olja Bećković, čiji se sin spasao iz BMW-a smrti. Na groblju su bili i roditelji Dušana Jovanovića, koji je kobne noći vozio.

U sudu navode da ne postoji sumnja da su sudije na bilo koji način učestvovale u zastarevanju prekršaja.

Operisan Luka

Luka Višnjić, sin novinarke Olje Bećković, operisan je juče. On je zadobio prelom desne ruke u nesreći na Adi Huji. Intervenciju, koju su radili ortopedi iz Urgentnog centra, prošla je dobro.

- Gotovo svaki predmet je bio kod različitog sudije. Svi predmeti iz poslednje dve godine su aktivni i traži se njegovo privođenje - objašnjavaju u sudu.

S druge strane, u policiji objašnjavaju da su uradili svoj deo posla.

- Kao što se vidi, prilikom svakog zaustavljanja smo ga kažnjavali. Nekad i za više prekršaja odjednom. Prijave smo podnosili sudu u redovnom postupku i time se naš deo posla završavao - kažu u saobraćajnoj policiji.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.