SUĐENJE VOZAČU BMW-A SMRTI: Vi ste te noći izgubili svoje najmilije, a ja svoje prijatelje!

Izvor: Press, 04.Mar.2015, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENJE VOZAČU "BMW-A SMRTI": Vi ste te noći izgubili svoje najmilije, a ja svoje prijatelje!

Drugovi vozača BMW-a smrti, u kom je u Dunavu nastradalo troje mladih, napali su prijatelje poginule Anastasije Stajić.
Incident se dogodio ispred sudnice Višeg suda u Palati pravde, i to pre početka suđenja Dušanu Jovanoviću (19), koji je kriv za smrt Anastasije (16), Miloša Jankovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << (20) i Nemanje Antića (18).
S obzirom na to da nisu svi posetioci mogli da uđu u malu sudnicu, bliski susret Dušanovih i Anastasijinih prijatelja bio je neminovan. Tuču je, ipak, sprečilo obezbeđenje suda. No, ni to nije zadovoljilo agresivne prijatelje vozača BMW. Uporno su tražili kavgu, pa su nasrnuli i na novinare.

PROČITAJTE JOŠ:
PRETE JOJ SMRĆU: Ključan svedok likvidacije vođe "delija" dobija policijsku zaštitu!
Uhapšen sudski izvršitelj zbog sumnje da je primio mito
Ðurašković: Nema logike da oštetim svoje preduzeće
   
Kada je konačno suđenje počelo, Jovanović se izvinio porodicama poginulih saputnika. Zatim im je rekao:
- Primite moje saučešće. Vi ste te noći izgubili svoje najmilije, a ja svoje prijatelje.
Posle saučešća, Milena Antić, majka nastradalog Nemanje, odlučila je da se ne priključuje krivičnom gonjenju Jovanovića, ali će zahtevati novčanu odštetu zbog smrti sina. S druge strane, porodica Anastasije Stajić priključila se krivičnom gonjenju, dok se roditelji Miloša Jankovića nisu pojavili na pretresu jer nisu psihički sposobni da prate suđenje.
Jovanović je delimično priznao krivicu, rekavši da je tog 22. novembra 2014. na Adi Huji vozio bez dozvole i pijan, ali je negirao da se automobil kretao 111 kilometara na sat, kao što stoji u optužnici.
- Automobil sam dobio za 18. rođendan, koštao je 2.500 evra. Te noći smo bili u kafiću i pili rakiju od maline. Zatim smo otišla na Adu Huju. Miloš je sam tražio da uđe u gepek. Negde na pola puta sam proverio kako je, ali se nije žalio. Nisam poznavao taj put pored reke, kad sam skrenuo na njega, osetio sam trzaj nakon čega je automobil završio u Dunavu - rekao je Jovanović.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Optuženi za nesreću na Adi Huji: Žao mi je zbog svega

Izvor: Večernje novosti, 04.Mar.2015

PRIZNAJEM da sam vozio bez vozačke dozvole i pod uticajem alkohola i da sam, samim tim, odgovoran za smrt troje prijatelja. Ali, ne priznajem i da sam, kako navodi optužnica, vozio 111 kilometara na sat. Žao mi je zbog svega - izjavio je juče, u svojoj odbrani pred većem Višeg suda u Beogradu Dušan...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.