Izvor: Moto.rs, 04.Mar.2015, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo bezbednosno vozilo donosi vodeni sistem hlađenja

Nakon online predstavljanja upriličenog pre mesec dana, BMW je u Ženevi predstavio 2015 M4 Coupe MotoGP bezbednosni automobil.

Najistaknutija odlika novog BMW bezbednosnog automobila jeste vodeni sistem hlađenja za koji se navodi da će uskoro biti implementiran u proizvodni automobil. Novi sistem je u mogućnosti da ubacuje fini mlaz vode u kolektor sa ciljem obezbeđivanja efikasnijeg procesa sagorevanja uz smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << temperature sagorevanja, a pored toga, na ovaj način se unapređuju performanse i obrtni moment. BMW navodi da se voda skladišti u rezervoaru kapaciteta 5 litara koji se nalazi u blizini pumpe za vodu, senzora i ventila. Ovaj sistem će najverovatnije prvo početi da se koristi u okviru BMW M4 GTS modela koji će se pojaviti u toku naredne godine i za koji se pretpostavlja da će ga odlikovati manja ukupna masa, laserska prednja i OLED zadnja svetla. Planirano je i sportsko oslanjanje i veća izlazna snaga, ali ništa još uvek nije zvaničnim putem potvrđeno.

foto © BMW

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.