Novi BMW X1: Prve fotografije

Izvor: Blic, 03.Jun.2015, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi BMW X1: Prve fotografije

Nemački proizvođač predstavlja drugu generaciju modela „X1“. Ovaj mini-SUV je prostraniji, bezbedniji, ekonomičniji i savremeniji. Dizajnom se oslanja na aktuelnu „seriju 1“.

Pretražite našu ponudu sa preko 65,000 oglasa

Besplatno oglasite svoje vozilo na sajtu gde se prodaju polovnjaci

Postavi oglas na www.mojauto.rs

Konkurencija u segmentu luksuznih mini-SUV modela raste iz dana u dan. Nakon „mercedesa GLA“, tu je i dorađeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „audi X3“, a uskoro stiže i „infiniti

Prodajete polovni automobil?

Postavite besplatan oglas.

QX30“. Jasno je da je bilo krajnje vreme da se „X1“ temeljno doradi. Kao što se može videti na slikama, spoljni dizajn je znatno unapređen i može se reći da podseća na nedavno predstavljenu novu „seriju 1“.

Novi „X1“ je porastao po dužini i to za 53 mm, a to će osetiti putnici na zadnjoj klupi gde sada, po rečima BMW-a, ima daleko više mesta za noge. Povećan je i prtljažnik i to za 85 litara na solidnih 505 litara. Sem više mesta za putnike i ptljag, novi „X1“ nudi i pregršt savremene tehnologije poput „Head-up“ displeja, aktivnog tempomata sa funkcijom kočenja i sistema za zaštitu pešaka, a tu je i novi osmostepeni automatski menjač.

Enterijer je takođe nov, tradicionalno je orijentisan ka vozaču, a standardna oprema novog modela su klima-uređaj, audio-sistem sa USB i AUX priključcima kao i „iDrvie“ kontrolni sistem sa ekranom od 6,5 inča. Od motora u ponudi su tri dizelaša i dva benzinca, svi zapremine dva litra. Benzinski agregati su sa 192 i 231 KS, a slabija varijanta se nudi i sa 4x2 pogonom dok dizeli nude raspon snaga od 150 do 231 KS.

Više detalja o novom modelu, cene i početak prodaje biće poznati nakon Salona automobila u Frankfurtu.
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.