BMW ubrzava razvoj električnih vozila

Izvor: Nacionalna klasa, 08.Dec.2016, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW ubrzava razvoj električnih vozila

BMW će ubrzati razvoj električnih i autonomnih vozila otvaranjem testnog centra u Nemačkoj i razvojem fleksibilnih platformi za konvencionalne, hibridne i potpuno električne automobile.

Nemačka kompanija ulazi u drugu fazu strategije elektrifikacije lansiranjem svoje marke za vozila na baterije i plag-in hibridni pogon pre tri godine, rekao je direktor Harald Kriger (Harald Krueger).

Ovaj proizvođač očekuje da će prodati 100 000 plag-in hibridih i električnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << vozila sledeće godine. To je količina koju je kompanija prodala u prethodne tri godine.

Kriger je rekao da će BMW nastaviti da ulaže i marku čiji modeli u imenu imaju oznaku "i". Ova marka trenutno se sastoji od dva modela - električnog gradskog modela i3 i plag-in hibridnog sportskog i8.

"BMW i ostaje naše koplje u smislu inovacija i nastaviće da razvija nove tehnologije za BMW grupaciju", rekao je kriger novinarima u sedištu odelenja za električne automobile i izradu prototipova u Kelnu.

On je dodao da će BMW postepeno prenositi tehnologije u sve ostale marke ove grupacije.

Komapnija trenutno prodaje jedan potpuno električni model i šest plag-in hibridnih automobila. Električni MINI stiže 2019. godine, a električni BMW X3 2020. godine. Kabrioletska verzija modela i8 biće predstavljena 2018. godine, a sledeće godine MINI će predstaviti novu plag-in verziju modela Countryman.

BMW će se oformiti i novi istraživački i razvojni centar za autonomnu vožnju. Kompanija će do kraja godine odlučiti gde će taj centar biti napravljen.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.