BMW serija X slavi 15. rođendan

Izvor: Autoportal.rs, 21.Okt.2014, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW serija "X" slavi 15. rođendan

Iako je Land Rover kompanija koja nam je prva predstavila SUV segment svetsku slavu mu je doneo jedan drugi proizvođač, koji je možda i najbolji na svetu u proizvodnij ovakvih vozila.

Godina 1999. ostaće upamćena u našoj istoriji po nečemu negativnom ali će ostatak sveta, a pre svega BMW, ovu godinu pamtiti po pojavljivanju prvog modela sa oznakom "X". Bio je to model E42 X5. Ostalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << istorija, uspešna istorija BMW "X" SUV segmenta.

Pre tačno 15 godina pojavila se ova serija automobila koja je do sada zabeležila preko 3.3 miliona prodatih primeraka širom sveta. Popularnost ovih vozila je danas tolika da svaki treći registrovani automobil pripada SUV segmentu.

Kada je BMW uvideo da će "X" serija biti vrlo popularna odmah joj je nadenuo ima SUV (Sport Utility Vehicle) i krenuo sa proširenjem ponude modela. Usledili su X1 i X3 a kasnije i X4 i X6 koje su verzije modela X3 i X5 sa akcentom na sportsku vožnju.

Danas, model X5 je doživeo svoje treće reizdanje, dok su X3 i X6 u svojoj drugoj generaciji. Model X4 je potpuno nova kreacija dok se za model X1 uveliko sprema naslednik. BMW ne želi da stane, u pripremi je i model X7 koji se opisuje kao "izuzetno veliki i luksuzni automobil".
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.