BMW i8S plug-in hibrid stiže 2016. godine sa više od 500ks

Izvor: Moto.rs, 26.Nov.2014, 18:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BMW i8S plug-in hibrid stiže 2016. godine sa više od 500ks

Britanski mediji javljaju da bi BMW mogao da 2016. godine predstavi i8S plug-in superautomobil u čast stogodišnjice kompanije. Navodno, ovaj model pored toga što bi bio predstavljen u znak obeležavanja velikog jubileja kompanije bi bio poklonjem i predsedniku kompanije Norbertu Reithoferu koji će se penzionisati 2016. ili 2017.

Kodnog naziva M100, ovaj superautomobil će biti baziran na i8 modelu ali sa brojnim komponentama >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << koje će ga transformisati u potpuno drugačije vozilo. Ovaj model je u procesu razvoja od strane BMW Project i tima pod vođstvom Roberto Fedeli-ja koji je prethodno radio za Ferrari. Gornja sturktura od ugljeničnih vlakana i aluminijumska šasija će biti preuzeti od i8 modela ali će većina unutrašnjih delova biti redizajnirana što bi omogućilo mnogo efikasnije vozilo. Ovaj model bi mogao da ima bilo četvorocilindarski 2.0L twin turbo motor sa 320ks snage ili llinijski šestocilindarski motor koji bi bio sertifikovan na gotovo 480ks snage. Konvencionalni motor bi pokretao zadnje točkove dok bi električni motor pokretao prednju osovinu za kombinovanu snagu više od 500ks snage i 704Nm obrtnog momenta.

foto © BMW
Pogledaj vesti o: Ferrari

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.