28.11.2014 ::: U Beogradu svečano predstavljen sportski terenac BMW Serije X6

Izvor: AutoMagazin, 28.Nov.2014, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

28.11.2014 ::: U Beogradu svečano predstavljen sportski terenac BMW Serije X6

Svečana premijera novog BMW X6, druge generacije renomiranog sportskog terenca, održana je sinoć u hotelu Crowne Plaza. Predstavljanju novog modela prisustvovao je veliki broj zvanica, ljubitelja poznatog automobilskog brenda i predstavnika medija...

Novi BMW X6, naslednik jednog od globalnih tržišnih lidera u svojoj klasi, iznova je postavio standard u dizajnu, inovativnom luksuzu i perfomansama. Nemanja Lazić, generalni direktor Delta Motors, zastupnika BMW Group >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << za tržišta Srbije i Crne Gore izjavio je da, prema poslednjim podacima, BMW vozila imaju najveće prisustvo u Srbiji u premijum klasi.

reklama

“Što se tiče samog vozila, slogan je ‘Bez limita. Bez konkurencije.’, koji je smislio tim iz Srbije. Jednostavno, BMW X6 nema konkurenciju u Srbiji. A kada imate takvo vozilo, onda prodaja nije problem”, rekao je Lazić.

U novoj verziji X6 modela postoje značajne novine koje će postaviti standarde za sva buduća sportska vozila. Atraktivan dizajn i grandiozne dimenzije automobila na prvi pogled ilustruju njegovu jačinu i sigurnost. U poređenju sa prethodnikom iz serije X6, nova verzija je modernizovana i u velikoj meri prati standarde i odlike linije X5.

Ovaj automobil u sebi inkorporira novi koncept dizajna spoljašnjosti, pa se tako po prvi put do sada u seriji X6 javljaju i detalji poput masivnog zadnjeg dela koji krase naglašene svetlosne grupe i difuzor koji se ističe na donjem delu branika. Prednji deo je značajno istureniji nego kod starije verzije X6, a maska hladnjaka, kao i farovi, oblikovani su prema dizajnu X5 serije. Bočne strane vozila sada su mnogo dinamičnije i imaju nove dodatne karakteristike u vidu luka koji se pruža iznad zadnjeg točka da bi se vizuelno spojio sa stop svetlima.

U pogledu dimenzija, novi X6 je veći u odnosu na prethodnika. Automobil je dugačak 4.909 mm, širok 1.989 mm, visok 1.702 mm, dok je međuosovinsko rastojanje jedino ostalo nepromenjeno. Nova verzija dobila je na aerodinamičnosti i činjenicom da je uprkos povećanim dimenzijama, lakša od prve serije za 25 kg.

Elegantan enterijer sa luksuznim detaljima prati prepoznatljiv dizajn BMW brenda. Najnovija tehnologija dominira multimedijalnim sistemima vozila, a takođe je primetan i veliki broj inovativnih inteligentnih softverskih rešenja. Iako ima veći prtljažni prostor (zapremina gepeka iznosi 580 l), ne izgleda glomazno i zadovoljava najviše estetske kriterijume spoljašnjeg i unutrašnjeg dizajna.

Model je dostupan u tri verzije, i to benzinac xDrive50i, dok druge dve verzije imaju dizel motor. Osnovnu dizel verziju xDrive30d zahvaljujući šestocilindričnom 3.0 litarskom bi-turbo motoru karakteriše mogućnost ubrzanja od 0 do 100 km/h za 6,7 sekundi. M50d je drugi dizel model koji iz stanja mirovanja do brzine od 100 km/h stiže u roku od 5,2 sekunde.

PR Delta Motors
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na AutoMagazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.