SAZNAJEMO Evo gde će raditi DOSADAŠNJI DIREKTOR BIA

Izvor: Blic, 26.Maj.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAZNAJEMO Evo gde će raditi DOSADAŠNJI DIREKTOR BIA

Aleksandar Đorđević, advokat i odlazeći direktor Bezbednosno-informativne agencije, kako sada stvari stoje, najverovatnije će se iz kabineta na Banjici preseliti na Andrićev venac kod novoizabranog predsednika.

Tamo će biti angažovan na mestu savetnika Aleksandra Vučića, nezvanično saznaje "Blic".

Osim ove opcije, kako tvrdi naš odlično obavešten izvor, postoji mogućnost i da se Đorđević vrati svojoj staroj ljubavi, struci i postane sudija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Od kada je potvrđeno da će bivši ministar odbrane Bratislav Gašić postati šef BIA, spekuliše se kakva će biti Đorđevićeva sudbina. Iako je bilo navoda da će možda otići u diplomate, to, prema saznanjima "Blica", nije opcija.

- Đorđević je već godinama u bliskim odnosima s Vučićem, školski su drugovi, poznaju se više od 28 godina, te nije čudo što predsednik Vlade želi da ga i dalje zadrži uz sebe nakon što bude inaugurisan za šefa države. Otud i mogućnost da posle BIA pređe kod njega kao savetnik u Predsedništvu, ali još ništa nije utanačeno. I kada je pre četiri godine najavljivao ko će preuzeti BIA, Vučić je za Đorđevića rekao da je u pitanju vrlo pouzdan, odan i profesionalan čovek i vrstan pravnik, pa kao takav verovatno bi mogao da da svoj doprinos - kaže naš sagovornik.

U slučaju da Đorđević ipak ne ode u Predsedništvo, izvor "Blica" napominje da se ne treba iznenaditi ako se okrene deljenju pravde.

- Jedna od njegovih želja je da postane sudija, i to u visokosudskim institucijama, smatra da to onda ne bi bila devalvacija njegovog rada u BIA i advokaturi, već dostojan nastavak karijere - zaključuje naš sagovornik.

Inače, Đorđević je za šefa BIA imenovan 25. oktobra 2013. godine na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost. Pre toga se bavio advokaturom, prvo je radio kao advokat u kancelariji Veljka Guberine u Beogradu, a onda je krenuo u samostalne vode i otvorio svoju praksu. Bio je član upravnog odbora "Pošte Srbije". Senku na njegov rad na čelu BIA, međutim, bacio je incident kada je pronađeno oružje u blizini premijerove kuće u Jajincima i na Novom Beogradu. Tada je premijer Vučić najavio promene u bezbednosnim strukturama, a odlazeći šef države Tomislav Nikolić bio je precizniji kada je govorio o tom incidentu.

- Mislim da direktnu odgovornost za propuste u obezbeđenju premijera snose BIA, VBA i njihovi beogradski centri - rekao je on.

Pomešali ga sa prezimenjakom

Đorđevića, inače, prati glas da je bio u upravnom odboru FK Crvena zvezda, kao i da je svojevremeno bio načelnik Šeste uprave, sektora Državne bezbednosti koja je bila nadležna za obezbeđenje funkcionera. To, međutim, nije tačno - mnogi su ga pomešali sa čovekom koji je takođe advokat, a koji se isto zove i preziva. Ove navodne stavke iz njegove biografije demantovao je čak i Vučić, podsećajući da ga „mnogi mešaju sa jednim drugim advokatom koji se zove isto kao on”.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.