Priprema se više krivičnih prijava: Vlasnici splavova utajili porez

Izvor: Svet, 20.Sep.2014, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priprema se više krivičnih prijava: Vlasnici splavova utajili porez

Tokom kontrole više velikih ugostiteljskih objekata u Beogradu Poreska uprava je, u saradnji sa policijom, BIA i Tužilaštvom, ustanovila da postoje indicije da su vlasnici pojedinih objekata utajili porez. Najavljuju da će biti podnete krivične prijave protiv više odgovornih lica.
Kontrolisani su ugostiteljski objekti, splavovi i noćni klubovi u Beogradu. Kako je rečeno u Poreskoj upravi, sumnja se da se znatan >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << deo prometa u pojedinim ugostiteljskim objektima ne evidentira preko fiskalne kase.
Za takve i slične prekršaje predviđena je zabrana obavljanja delatnosti do 60 dana, a zaprećene su i kazne. Za pravna lica su od 100.000 do dva miliona dinara, a za preduzetnike od 50.000 do 500.000 dinara.
Izvor: RTS
Foto: Ilustracija

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.