Oprez: BIA može da nam čita poruke sa Vibera i WhatsApp-a

Izvor: Vesti-online.com, 05.Mar.2015, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oprez: BIA može da nam čita poruke sa Vibera i WhatsApp-a

Viber i WhatsApp više nisu siguran način komunikacije jer su pre desetak dana srpske bezbednosne službe dobile hakerski program kojim može da se nadzire konverzacija na ove dve aplikacije.

Informacija o provaljenim mesindžerima brzo je dospela u javnost, pa su pripadnici BIA, vojnih službi bezbednosti, visoki funkcioneri MUP, kao i mnogi političari instalirali “Kakao” mesindžer kao bezbedan način komunikacije.

- BIA je nedavno kupila hakerski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << program koji je proizveden u Francuskoj, a košta neuporedivo manje od zvanične licence za nadzor internet vidova komunikacije poput Vibera i WatsApp-a. Pomoću ovog programa dobrim hakerima, ali i IT stručnjacima u bezbednosnim službama dostupne su poruke, slike i svi podaci koji su poslati preko ova dva mesindžer navodi izvor “Naših novina”.

Prema njegovim rečima, program za hakovanje kupljen je na crno,a kada se saznalo za hakovanje, bezbednjaci su instalirali novi mesindžer - Kakao.

- Očigledno je da je program već uveliko u upotrebi čim ljudi iz BIA i policije izbegavaju da pričaju i šalju poruke na Viber, a mnogi su upozorili i svoje prijatelje biznismene i političare, pa i ovi sada po preporuci masovno instaliraju “Kakao” - navodi dobro obavešteni izvor.
Pogledaj vesti o: BIA

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.