Nikola Selaković i dosadašnji šef BIA u Vučićevom kabinetu

Izvor: Radio 021, 26.Maj.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Selaković i dosadašnji šef BIA u Vučićevom kabinetu

Bivši ministar pravde Nikola Selaković biće imenovan za generalnog sekretara u kabinetu novog predsednika Srbije Aleksandara Vučića, piše "Blic" pozivajući se na "ekskluzivna saznanja".

List podseća da se prethodno spekulisalo da li je Selaković kandidat za premijera, a da je on nedavno izjavio da se "u ovom trenutku" ne opterećuje ambicijama da bude novi premijer ili gradonačelnik Beograda, kao i da ne zna da li baš njega Aleksandar Vučić priprema za "svog naslednika".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
U intervjuu "Nedeljniku" Selaković je rekao da zbog "medijskog kadriranja da je Vučićev naslednik" može samo da ima probleme, pre svega od kolega u stranci koji sebe vide na tom mestu i gaje takve ambicije. Upitan da li je razgovarao sa Vučićem o mogućnosti da ga nasledi na mestu premijera, rekao je da po bontonu privatni razgovori nisu za javnost.

Aleksandar Đorđević, advokat i odlazeći direktor Bezbednosno informativne agencije, najverovatnije će se iz kabineta na Banjici preseliti na Andrićev venac kod novoizabranog predsednika, takođe navodi "Blic". Tamo će biti angažovan na mestu savetnika Aleksandra Vučića.

"Đorđević je već godinama u bliskim odnosima s Vučićem, školski su drugovi, poznaju se više od 28 godina, te nije čudo što predsednik Vlade želi da ga i dalje zadrži uz sebe nakon što bude inaugurisan za šefa države. Otud i mogućnost da posle BIA pređe kod njega kao savetnik u Predsedništvu, ali još ništa nije utanačeno. I kada je pre četiri godine najavljivao ko će preuzeti BIA, Vučić je za Đorđevića rekao da je u pitanju vrlo pouzdan, odan i profesionalan čovek i vrstan pravnik, pa kao takav verovatno bi mogao da da svoj doprinos", kaže sagovornik lista.

U slučaju da Đorđević ipak ne ode u Predsedništvo, taj izvor napominje da se ne treba iznenaditi ako se on okrene deljenju pravde: "Jedna od njegovih želja je da postane sudija i to u visokosudskim institucijama. Smatra da to onda ne bi bila devalvacija njegovog rada u BIA i advokaturi, već dostojan nastavak karijere".

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.