Naši narkodileri uhapšeni u Španiji

Izvor: S media, 19.Maj.2011, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši narkodileri uhapšeni u Španiji

Šest osoba iz Srbije i Crne Gore osumnjičenih za šverc droge uhapšeni u Španiji. U akciji presecanja lanca krijumčara kokaina učestvovala i BIA. Zaplenjeno 77 kilograma droge. Droga je u Španiju stigla brodom iz Argentine, kaže za S media portal, šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić.

U akciji Bezbednosno informativne agencije (BIA) i španske policije u Španiji je uhapšeno šest osoba iz Srbije i Crne Gore osumnjičenih za šverc droge iz Latinske >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Amerike i tom prilikom je zaplenjeno 77 kilograma kokaina, izjavio je za S media šef kabineta direktora BIA Jovan Stojić.

Kokain je iz Argentine stigao u špansku luku Taragona prekookeanskim brodom Perast. Deo pošiljke kokaina zaplenjen je na brodu,a deo na kopnu.

Prema njegovim rečima, uhapšeno su tri srpska i tri crnogorska državljanina.

"Uhapšeni su članovi posade broda "Perast", Nikola Mrvaljević, Vuk Popović i Ilija Brkanović, svi državljani Crne Gore i Dražen Krasić, državljanin Srbije. Takođe su uhapšeni Dalibor Dramićanin i Goran Crnomarković, državljani Srbije, koji imaju prebivalište u blizini luke Taragona, u Španiji, koji su dočekali taj tovar droge i koji su trebali dalje da ga distribuiraju.", kaže Stojić za S media portal.

- Mrvaljević i Krasić su organizatori grupe, koja je delovala autonomno - rekao je Stojić koji je rekao da su se te grupe preklapale sa drugim kriminalnim grupama, ali da za sada nema takvih podataka.

Šarić bio u Crnoj Gori

Pokušala da prokrijumčari kokain u telu

Kosovski mafijaši koriste Srbe za švercovanje heroina

Neki od uhapšenih su, prema rečima Stojića, poznati organima bezbednosti od ranije, a neki ne. Akcija je, kazao je on, trajala godinu dana.

(S media)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.