Vučić: BIA ubuduće transparentno

Izvor: B92, 26.Jun.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: BIA ubuduće transparentno

Beograd -- Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji treba da obezbede transparentan način prikupljanja podataka.

Vučić je novinarima na skupu u hotelu Hajat kazao da su izmene Zakona o BIA bile zahtev Ustavnog suda Srbije i zaštitnika građana.

Premijer je dodao da je važno da postoji transparentnost i da prikupljanje podataka bude kontrolisan proces kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i institucije koje služe zaštiti ljudskih prava bile zadovoljne.

"U Srbiji svako misli da je prisluškivan i da je mnogo važan. To je valjda nešto što je uobičajeno kod Srba i traje vekovima, čak i onda kada uređaji za prisluškivanje nisu postojali", rekao je Vučić.

Vlada Srbije juče je usvojila izmene Zakona o BIA u delu koji se odnosi na prisluškivanje. Te odredbe prošle godine je osporio Ustavni sud.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: U Srbiji svako misli da je mnogo važan i da ga prisluškuju

Izvor: Blic, 26.Jun.2014

Beograd - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji (BIA) treba da obezbede transparentan način prikupljanja podataka. ..Vučić je novinarima na skupu u hotelu Hajat kazao da su izmene Zakona o BIA bile zahtev Ustavnog suda Srbije i zaštitnika...

Nastavak na Blic...

Vučić: BIA ubuduće transparentno

Izvor: Akter, 26.Jun.2014

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izmene Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji treba da obezbede transparentan način prikupljanja podataka

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.