Vučić i Ivanov: Jača saradnja za stabilniji region

Izvor: N1 televizija, 28.Okt.2016, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Ivanov: Jača saradnja za stabilniji region

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Makedonije Đorđe Ivanov složili su se da je neohodno pojačati saradnju bezbednosnih službi u toku migrantske krize radi očuvanja stabilnosti dve zemalje, regiona Zapadnog Balkana, ali i cele Evrope.

Kako se navodi u saopštenju Vlade Srbije, Vučić i Ivanov su razgovarali i o odnosima dve zemlje, migrantskoj krizi, situaciji u regionu, izgradnji deonice autoputa Beograd-Preševo.

Predsednik Makedonije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << istakao je prilikom susreta da je neophodno pojačati dobrosusedske odnose ekonomskom saradnjom.

"Ne možemo da menjamo istoriju, ali ni geografiju. Bili smo i ostali susedi", rekao je Ivanov.

Premijer Srbije kazao je da je bez obzira na dobru trgovinsku razmenu Srbije i Makedonije potrebno raditi više na privlačenju investicija u obe zemlje i zajedničkom nastupu na trećim tržištima, naročito iz oblasti prehrambrene i medicinske industrije.

Vučić i Ivanov razgovarali su i o položaju srpske manjine u Makedoniji i makedonske u Srbiji, navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vucić i Ivanov o odnosima, migrantima i situaciji u regionu

Izvor: Blic, 28.Okt.2016

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Makedonije Đorđe Ivanov složili su se danas na sastanku u Beogradu da je neohodno pojačati saradnju bezbednosnih službi u toku migrantske krize radi očuvanja stabilnosti dve zemalje, regiona Zapadnog Balkana, ali i cele Evrope...Kako se navodi u saopštenju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.