Vučić i HBIS potpisali Memorandum za Železaru

Izvor: B92, 26.Nov.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i HBIS potpisali Memorandum za Železaru

Vlada Srbije i kompanija HBIS, koja je zainteresovana za kupovinu Železare u Smederevu, potpisali su u Pekingu Memorandum o razumevanju.

U Pekingu, gde premijer Aleksandar Vučić boravi u zvaničnoj bilateralnoj poseti Kini, potpisano je još nekoliko memoranduma, između ostalih i memorandumi o saradnji na projektu izgradnje dela autoputa na Koridoru 11, o izvozu junećeg mesa iz Srbije u Kinu, kao i o saradnji u oblasti nauke i obrazovanja.

Potpisan je Memorandum >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o razumevanju sa Ministarstvom nauke i tehnologije o naučnoj saradnji na recenziji projekta prijavljenih na Nacionalni projektni ciklus od 2016. do 2020. godine, Memorandum o razumevanju na izgradnji i finansiranju termoelektrane s pogonom na otpad izmedju CMES/CAId, Memorandum o razumevanju za razvoj industrijskog parka između CrBC i nadležnog ministarstva.

U prisustvu dvojice premijera, potpisani su i Memorandum o razumevanju o saradnji na projektu izgradnje dve deonice autoputa E 763, na Koridoru 11, zatim Protokola o zdravstvenim zahtevima za izvoz smrznutog junećeg mesa iz Republike Srbije u NR Kinu, kao Program prosvetne saradnje između Ministarstva prosvete Srbije i NR Kine za 2016-2020.

Premijer Vučić je u sredu u razgovoru sa srpskim novinarima u Kini rekao da je kineska kompanija HBIS, koja je drugi najveći proizvođač u industriji čelika u vreme kad cena tog metala opada, zainteresovana za Železaru i da bi to bilo spasonosno rešenje.

On je rekao da je potpisivanje prvog akta od suštinskog značaja za preuzimanje Železare i da "ostaje da se nadamo da ćemo uspeti da obavimo sve i uspešno okončamo te pregovore".

"To je od ključnog strateškog značaja za budućnost i za razvoj Srbije", rekao je Vučić i istakao da Srbija prodaje Železaru da bi se obezbedio rast BDP, opstanak te kompanije i radna mesta za 5.000 radnika.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KINEZI ZAINTERESOVANI ZA ŽELEZARU: Potpisan Memorandum sa kineskom kompanijom HBIS

Izvor: Kurir, 26.Nov.2015

BEOGRAD - Memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Hebei Iron and Steel Group (HBIS), koja je zainteresovana za kupovinu Železare u Smederevu, potpisan je danas u Pekingu, u prisustvu premijera Srbije i Kine Aleksandra Vučića i Li Kećianga...Premijer Vučić je juče u razgovoru sa srpskim...

Nastavak na Kurir...

Vučić o poseti Kini: Prvi ugovor za Železaru u decembru, potpisan Memorandum o Koridoru 11

Izvor: Blic, 26.Nov.2015

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kini da će prvi ugovor sa kineskom kompanijom HBIS vezano za Železaru Smederevo biti potpisan u decembru, a konačni u aprilu 2016. godine...Vučić danas u Kini.."Očekujem da će ta firma ući u smederevsku železaru u julu", rekao je premijer...Vučić...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.