Vozač kamiona smrti nije znao da u hladnjači vozi 71 izbjeglicu?!

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač kamiona smrti nije znao da u hladnjači vozi 71 izbjeglicu?!

SOFIJA - Osoba za koju se sumnja da je vozila kamion u kojemu je 27. avgusta pronađeno 71 truplo migranata na zaustavnoj traci austrijskog autoputa rekao je na bugarskom sudu da nije znao da u hermetički zatvorenoj hladnjači vozi ljude.

"Ne", rekao je kratko odgovarajući na pitanje da li je znao da prevozi ljude.

Austrijsko državno tužilaštvo treba da u petak objavi rezultate obdukcije žrtava koje su >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << najvjerovatnije umrle od gušenja.

Kamion je pronađen ostavljen pored autoputa na istoku Austrije sa 71 lešom u hladnjači, najvjerovatnije sirijskih izbjeglica, među njima četvero malene djece.

Sud u Montani, na sjeverozapadu Bugarske, odlučio je da u četvrtak produži pritvor vozaču Cvetanu Cvetanovu (32), koji je u ponedjeljak uhapšen u romskoj četvrti u Lomu, na sjeveru zemlje, na temelju međunarodnog naloga. Zahtjev za izručenje očekuje se početkom iduće sedmice.

Još pet muškaraca, četiri Bugarina i Avganistanac, pritvoreni su u Mađarskoj u vezi s ovim slučajem.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Vozač hladnjače smrti:Nisam znao da prevozim ljude

Izvor: B92, 03.Sep.2015

Vozač za koga se sumnja da je vozila hladnjaču u kojoj su pronađena tela 71 izbeglice na auto-putu u Austriji rekao je na sudu da nije znao da prevozi ljude..."Ne", rekao je kratko odgovarajući na pitanje je li znao da prevozi ljude, javlja Hina, a prenose hrvatski mediji...Austrijsko državno tužilaštvo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.