Izvor: Beta, 17.Apr.2014, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro konkurs za projekat autoputa Novi Sad - Ruma

BEOGRAD, 17. aprila 2014. (Beta) - Konkurs za izradu projekta autoputa od Novog Sada do Rume biće raspisan za desetak dana i očekuje se da će do početka juna biti sklopljen ugovor sa projektantima, najavio je u četvrtak ministar regionalnog razvoja Srbije Igor Mirović.

On je novinarima nakon sastanka zajedničke radne grupe vlada Srbije i Vojvodine rekao da veruje da će najkasnije do polovine 2015. biti potpuno uradjena projektna dokumentacija za izgradnju tog autoputa >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << što će omogućiti da se sa investirorima otvore razgovori o gradnji puta.

"Plan je da se od Žeželjevog mosta u Novom Sadu do naplatne rampe kod Rume napravi više od 30 kilometara autoputa, sa tunelom dugim više od tri kilometra ispod Fruške gore. Grube procene su da će gradnja koštati oko 150 miliona evra", rekao je Mirović.

Očekuje se da će gradnja početi krajem 2015. godine, dodao je on.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Uskoro konkurs za projekat autoputa Novi Sad – Ruma

Izvor: Capital.ba, 18.Apr.2014, 10:24

BEOGRAD, Konkurs za izradu projekta autoputa od Novog Sada do Rume biće raspisan za desetak dana i očekuje se da će do početka juna biti sklopljen ugovor sa projektantima, najavio ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.