Teška nesreća kod Beča - poginuli i putnici sa Kosmeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Feb.2010, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teška nesreća kod Beča - poginuli i putnici sa Kosmeta

BEČ,BERLIN - Među poginulima i povređenima u udesu koji se desio rano jutros na auto-putu u blizini glavnog grada Austrije, Beča, nalaze se i državljani Srbije, potvrdio je u telefonskoj izjavi za Betu zamenik šefa Odeljenja za saobraćaj Zemaljske policijske uprave za Donju Austriju Vili Konrat (Willy Konrath).

U nesreći je poginulo šest i povređeno 37 osoba, od kojih 10 teško. Prema navodima policije, nepovređenih putnika nema.

Do udesa je došlo kada se autobus >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << minhenske registracije, na putu od Kosova za Minhen, sudario sa dva kamiona.

Kako je saopštio Vili Konrat, koji se i dalje nalazi na licu mesta, prema dosadašnjim saznanjima među žrtvama su ljudi iz Srbije, sa Kosova, iz Slovačke i Rumunije.

Na pitanje da li i među poginulima ima srpskih državljana, Konrat je rekao da su "prema dosadašnjim saznanjima Srbi i među poginulima, iako se to ne može još reći sa stoprocentnom sigurnošću".

Identifikacija žrtava i prikupljanje izjava svedoka su još u toku, a kako je saopšteno Beti, preciznije informacije će vlasti u Donjoj Austriji imati tek sutra.

Prema jutrošnjim izveštajima medija, većina žrtava ove teške nesreće su kosovski Albanci koji rade u Nemačkoj.

Udes koji se desio jutros u blizini Beča je najteži u Austriji od maja 2001. godine kada je u nesreći na auto-putu u Tirolu poginulo šest i povređeno dvoje putnika turističkog autobusa.

Jutros povređeni putnici smešteni su u bolnice u St.Peltenu, Badenu, Nojštatu, Nojnkirhenu i Beču, a uređen je i smeštaj za članove porodica povređenih putnika koji su tokom dana počeli da stižu.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.