Slovenija: Srbin uhvaćen a 68 kilograma kokaina

Izvor: Studio B, 26.Nov.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenija: Srbin uhvaćen a 68 kilograma kokaina

Slovenačka policija je danas saopštila da je u dva kamiona na odmorištu autoputa nedaleko od italijanske granice, okrila 173 kilograma kokaina, što je najveća zaplena narkotika u toj zemlji proteklih 25 godina.

Vozač jednog kamiona je državljanin Srbije, koji je zadržan u pritvoru, javila je slovenačka agencija STA. Njegov kamion policija je, prošle nedelje, tokom rutinske kontrole na odmorištu Povir, kod Sežane, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << zaustavila zbog saobraćajnog prekršaja.

Kada je vozilo detaljnije pregledano, policijski psi otkrili 68 kg kokaina u kabini vozača, saopštila je koparska policija. Odmah je organizovana obimnija pretraga u tom kraju, koja je otkrila napušteni kamion u kome je bilo još 107 kg kokaina.

Policija procenjuje da je ukupna vrednost droge između pet i sedam miliona evra, dok bi na ulici ta vrednost mogla biti udvostručena.

Veruje se da droga potiče iz Španije, i da je bila namenjena slovenačkom tržištu, izjavio je šef koparske kriminalne policije Dean Jurič.

Oba kamiona imala su slovenačke tablice i u vlasništvu su iste prevozničke kompanije.

Policija još nije otkrila vozača napuštenog kamiona, pošto kompanija u čijem je vlasništvu tvrdi da vozače unajmljuje po ugovoru i da o njihovom identitetu nema podatke.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.