Šabac: Obilazniccom oko Drenovca brže do autoputa

Izvor: Blic, 21.Okt.2014, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šabac: Obilazniccom oko Drenovca brže do autoputa

Završeno je asfaltiranje obilaznog puta oko Drenovca kod Šapca dužine 1,63 kilometara. Izgradnju deonice od 800 metara finansiralo je Ministarstvo infrastrukture, odnosno JP „Putevi Srbije“, a novac za ostalih 770 metara obezbedio je Grad Šabac.

Put je širok 6,5 metara, prekriven je sa dva sloja asfalta, a radove je izveo GP „Dumača“.

Direktor direkcije za puteve grada Šapca Miodrag Filipović je rekao da je obilaznica značajna za bezbednost svih učesnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u saobraćaju.

- S obzirom na činjenicu da je reč o prometnom putu koji spaja severozapadnu radnu zonu sa Sremskom Mitrovicom i auto-putem, a prolazio je kroz Drenovac, selo sa 2.000 stanovnika, sigurnost svih biće na znatno višem nivou - rekao je Filipović.

Slično misli i Dragan Reljić, predsednik Saveta MZ „Drenovac“.

- Ulice će biti rasterećene i manje prometne, što je važno za bezbednost pešaka, posebno najmlađih, ali i za očuvanje ulica u selu čiji je kvalitet znatno opao pod teretom putničkih vozila i kamiona - kaže Reljić.

Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, obilaznica oko Drenovca je izuzetno važna i za grad i za republiku.

- Reč je o regionalnom putu drugog reda kog smo izgradili zajedno sa republikom, a troškove smo delilli po principu „pola-pola“. Saobraćaj koji dolazi iz Hrvatske, BiH i ovog dela Srbije odvija se ovim pravcem. Saobraćajnica je značajna i sa aspekta bezbednosti - rekao je Zelenović.

Izgradnja obilaznice počela je pre šest godina, a ukupna vrednost investicije je 80 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.