Presreli kombi, ukrali ebolu!?

Izvor: Vesti-online.com, 22.Nov.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presreli kombi, ukrali ebolu!?

Lopovi koji su opljačkali minibus na autoputu u Gvineji odneli su i ručni frižider sa uzorcima krvi za koju se veruje da je zaražena ebolom, javlja AP.

Ako je zaražena krv u rukama ovih lopova, to je jako opasno

 

Lokalne vlasti su danas preko radija pozvale lopove da vrate opasne uzorke koju su ukrali iz minibusa koji je služio kao privremeni prevoz između Kankana u 265 kilometara udaljeni Guekedou.

 

Pošiljku su pratila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << četiri radnika Crvenog krsta, a krv u epruvetama uzeta je od jednog pacijenta.

 

Ebola je u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji ubila oko pet hiljada ljudi, a prenosi se kontaktom sa zaraženim preko telesnih tečnosti.

 

Naoružani lopovi zaustavili su automobil u blizini Kisidougoua i pod pretnjom ukrali stvari iz njega.

 

Pretpostavlja se da su zdravstveni radnici koristili usluge lokalne taksi službe jer nisu imali vlastito privozno sredstvo.

 

"Ako je zaražena krv u rukama ovih lopova, to je jako opasno. Ne razumemo zašto su ukrali uzorke krvi, ali pretpostavljamo da su mislili da se u ručnom frižideru krije novac", rekao je jedan lokalni zvaničnik.

 

Doktor Bari Moumi, koji učestvuje u nacionalnom programu za suzbijanje ebole, rekao je da su sve bezbednosne službe obaveštene o slučaju.

 

"Ako je zaražena krv u rukama ovih lopova, to je jako opasno. Ipak, od ovoga trenutka će se pooštriti transport uzoraka krvi kako bi u buduće izbegli incidente", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.