Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: Investicije za rast BDP-a

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2017, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić: Investicije za rast BDP-a

U poslednjih pet godina izgradili smo više autoputeva nego ikada do sada

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras, govoreći o učešću investicija u BDP, da u Srbiju stižu kompanije poput stižu Kromberšuber, Ikea, Lidl, da je tu i Leoni u Nišu i druge firme i da sve to utiče i na smanjenje sive ekonomije, što opet utiče na punjenje buddzeta.

Foto: Srbija Danas / Saša >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Džambić

Vučić je za RTS rekao da smo u poslednjih pet godina izgradili više autoputeva nego ikada do sada, ali i naveo da je, na primer, učinjena greška kada je pojedinim srpskim kompanijama dato da rade deo puta kod Bujanovca.

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

On je rekao da Zoran Babić na čelu Koridora vredno radi, kao i da je uplaćeno pet miliona evra kako bi se poslovi dalje nastavili.

Precizirao je da se radi na svim deonicama autoputeva i podvukao da će deonica Koridora 11 od Obrenovca do Surčina biti gotova do 2018. godine. Prema njegovim rečima, od ključog je značaja izgradnja obilaznice oko Beograda.

Predsednik je ekonomski napredak i fiskalnu i finansijsku stabilnost zemlje ilustrovao i činjenicom da je nekada za aerodrom nuđeno oko 50 miliona evra, a da sada očekuje da ta cifra bude i sedam, osam puta viša.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

"Greška što smo dali srpskim firmama da rade put"

Izvor: B92, 21.Jun.2017

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da smo u poslednjih pet godina izgradili više autoputeva nego ikada do sada...Vučić je za RTS rekao da je takođe učinjena greška kada je pojedinim srpskim kompanijama dato da rade deo puta kod Bujanovca...On je rekao da Zoran Babić na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.