Poslednji dan praznika, gužve širom Srbije / FOTO, VIDEO

Izvor: B92, 17.Apr.2017, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslednji dan praznika, gužve širom Srbije / FOTO, VIDEO

Intenzitet saobraćaja na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji, a posebno na auto-putevima koji vode ka Mađarskoj i Hrvatskoj, osetno je pojačan, navode iz AMSS.

Slično je i na Ibarskoj i Đerdapskoj magistrali, kao i na svim prilazima većim gradovima, dodaje se u saopštenju.

Najopterećeniji su prilazi Beogradu, pored Ibarske magistrale, s većim brojem vozila i povremeno usporenom vožnjom treba računati i na Smederevskom, Pančevačkom, Novosadskom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Obrenovačkom i Avalskom putu.

Vreme zadržavanja na naplatnim rampama kreće se u intervalima od pet do 15 minuta, sem kod naplatne stanice "Preljina", gde su zadržavanja duža.

Pojačan saobraćaj i veći broj vozila uslovio je usporenu vožnju na delu magistralnog puta koji prolazi pored Užica, u smeru ka Čačku zbog započetih radova na Ložioničkom mostu.

Na nekim graničnim prelazima čeka se i po nekoliko sati.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima sa Mađarskom, na izlazu iz Srbije, na graničnom prelazu "Horgoš" čeka se dva sata, a na prelazima "Horgoš dva", "Bački Vinogradi" "Đala" - oko jedan sat.

Na granici sa Hrvatskom zadržavanja ima samo na teretnim terminalima, i to na prelazu "Batrovci" čak četiri sata, a na prelazu "Šid" oko tri sata, dodaje se u saopštenju.

Na granici sa Bosnom i Hercegovinom zadržavanja ima samo na prelazu "Sremska Rača", od 30 do 40 minuta, dok se na prelazima sa Crnom Gorom čeka jedino na prelazu "Špiljani", gde su zadržavanja u oba smera od 50 do 60 minuta.

Gužva na graničnom prelazu Bregana sa Slovenijom:

Pomoćnik šefa odseka sektora naplate putarine na naplatnoj stanici "Beograd" kod Vrčina Zoran Janković kaže da je od 7 do 15:00 sati kroz tu naplatnu stanicu prošlo 13.000 vozila u smeru ka Beogradu.

"Najjači intenzitet saobraćaja očekujemo u kasnijim popodnevnim satima, od 18h do 20h, ali ne očekujemo neka veća zadržavanja", kaže on.

Janković je istakao da će svi kanali raditi bez prekida 24 sata i da su sve 23 trake u funkciji - 17 za naplatu, od kojih 15 za manuelnu i dve za elekronsku naplatu putarine, kao i šest traka na ulazu za auto-put.

On objašnjava da je intenzitet saobraćaja pojačan jer se Uskrs poklopio u oba kalendara, pa ima dosta naših državljana koji rade u inostranstvu i sada se vraćaju svojim kućama u zemlje Zapadne Evrope.

Janković je podvukao da je trenutno angažovano 25 ljudi na naplati putarine.

"To su inkasanti koji rade naplatu u kabinama, plus imamo one koji vode računa o elektronskoj naplati putarine, da se na njoj saobraćaj odvija bez zaustavljanja", rekao je on.

Naplatna rampa "Beograd" kod Vrčina nešto pre 16h:

.

.

.
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.