Osumnjičenima za smrt izbeglica produžen pritvor

Izvor: B92, 29.Avg.2015, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osumnjičenima za smrt izbeglica produžen pritvor

Mađarski sud produžio je do 29. septembra pritvor četvorici osumnjičenih za smrt izbeglica pronađenih u kamionu na autoputu u Austriji.

"Preliminarni period pritvora za četiri osumnjičena lica produžen je do 29. septembra", saopštio je sud u mađarskom gradu Kečkemet.

Sudija Ferenc Biškej izjavio je da su osumnjičeni odmah uložili žalbu na tu odluku, navodeći da nisu počinili taj zločin.

Tužioci su zbog ozbiljnosti moguće optužnice, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatražili dalji pritvor zbog opasnosti da osumnjičeni, uhapšeni u četvrtak, pobegnu.

Policija je privela tri bugarska državljana od 29, 30 i 50 godina, kao i jednog 28-godišnjeg Avganistanca.

Oni su uhapšeni u vezi sa smrću 71 izbeglice, čija su tela nađena u hladnjači na putu u Austriji, među kojima je bilo četvoro dece i osam žena

Austrijska policija je tela, koja su bila u fazi raspadanja, našla u četvrtak ujutro, pošto je otišla da istraži kamion-hladnjaču koji je bio parkiran na autoputu koji povezuje Budimpeštu i Beč.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.