Izvor: Danas, 19.Sep.2014, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi most do maja

Novi Sad će do maja sledeće godine dobiti još jedan most preko kanala DTD, čime će biti spojen Bulevar Evrope sa autoputem. Radovi teku planiranom dinamikom, pa će prvi novoizgrađeni most nakon više decenija biti završen u zadatom roku.

Pobednik na ovom tenderu Zavoda za izgradnju grada je konzorcijum preduzeća „Energoprojekt niskogradnja“ iz Beograda i „West-gradnja“ iz Šapca, a vrednost radova je >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << 658 miliona dinara.

- Zadovoljni smo što vidimo da se radovi na izgradnji mosta odvijaju očekivanim tempom i u punom su jeku, što potvrđuje veoma živa atmosfera koja vlada na velikom gradilištu. Na poslu oko izgradnje mosta, odnosno na samom terenu, angažovan je veliki broj ljudi koji se trude da kvalitetno i efikasno obavljaju svoje zadatke kako bi ova kapitalna investicija bila završena u predviđenom roku - rekao je direktor ZIG-a Goran Višnjić prilikom obilaska radova.

Na delu pristupnih konstrukcija, kao i na delu mosta, trenutno se izvode radovi na armiranju i betoniranju greda i stubova koji predstavljaju donju konstrukciju mosta. Nakon toga uslediće radovi na izradi skele, što je preduslov za nastavak radova na glavnoj konstrukciji mosta.

Novoizabrani izvođači radova dali su čak 350 miliona dinara jeftiniju ponudu od tendera iz 2011. godine, koji je naknadno poništen. Izgradnja mosta preko kanala DTD je najznačajniji zahvat iz ovogodišnjeg plana gradskih investicija.

- Očekujemo da će i dalje radovi teći intenzivnim tempom, a nadamo se da će nas poslužiti i povoljni vremenski uslovi, tako da bi most, kao što je i planirano, trebalo da bude završen do maja 2015. godine. Okončanjem ovog posla konačno će se kompletirati izgradnja Bulevara Evrope, što je od naročite važnosti prvenstveno zbog toga što će Novi Sad dobiti još jedno priključenje na autoput - kazao je Višnjić.

Budući most će biti dugačak 176, a širok 13,7 metara, imaće četiri saobraćajne trake, biciklističke i pešačke staze, kako je predviđeno prvobitnim projektom.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.