Izvor: Blic, 29.Sep.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović sa EIB o kreditima za prugu Niš-Dimitrovgrad i autoput Niš-Priština

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa novom direktorkom predstavništva Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravkom Negre o finansiranju infrastrukturnih projkata u Srbiji.

To su modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad, izgradnji autoputa Niš-Merdare-Priština, kao i ostalim projektima u Srbiji u oblasti transporta, saopštilo je to ministarstvo.

Na sastanku je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bilo reči o kreditu EIB za učešće u finansiranju modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad, koja će delom biti finansirana iz sredstava te banke, delom iz grantova, dok će deo sredstava biti obezbedjen iz budžeta Srbije.

Najavljena je i saradnja na izgradnji deonice autoputa od Niša do Merdara, za koji se očekuje da će idejni projekat biti gotov u toku 2017. godine.

Potpredsednica vlade Mihajlović upoznala je Negre i sa dinamikom realizacije svih projekata koje EIB finansira u železničkoj i putnoj infrastrukturi, kao i o dinamici povlačenja tranši odobrenih kredita.

Mihajlović je poručila da će ova vlada biti još aktivnija kako bi se zacrtana dinamika u realizaciji projekata ostvarila.
Pogledaj vesti o: Merdare

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlović sa EIB: Kredit za prugu i auto-put

Izvor: B92, 29.Sep.2016

Beograd -- Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je sa novom direktorkom predstavništva EIB za Zapani Balkan o finansiranju projekata u Srbiji...Mihajlović je sa Dubravkom Negre razgovarala o finansiranju infrastrukturnih projkata u Srbiji...To su modernizacija pruge Niš-Dimitrovgrad,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.