Mihajlović: Ove godine otvaramo 86 kilometara autoputeva

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Avg.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Ove godine otvaramo 86 kilometara autoputeva

Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će ove godine u Srbiji biti otvoreno 86 kilometara autoputa i obnovljeno više od 120 kilometara puteva u zemlji.

Mihajlović je rekla novinarima tokom obilaska radova u Ulici Vase Albanca koja je deo drzavnog puta u Svrljigu da će u plan za sledeću godinu ući i gradnja puta od Svrljiga do Babinog Zuba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << što je neophodno za razvoj tog dela Srbije i turizma.

"Ne postoji mali i veliki grad, niti mala i velika ulica, pa nije Beograd Srbija", poručila je Mihajlović napomenuvši da svake nedelje obilazi saobraćajnice u Srbiji na kojima se izvode radovi.

Ona je rekla da će za nekoliko dana biti završeni radovi na proširenju Ulice Vase Albanca i naglasila da je za razvoj turizma na Babinom Zubu vazno da se uradi i put od Svrljiga.

Mihajlović je rekla da se na Koridoru 10 radi brže nego prethodnih godina i da se trenutno gradi 10 puta više u Srbiji nego 2012. godine.

Ona je podsetila da će u narednom periodu biti realizovan program obnove 1100 kilometara puteva širom Srbije zahvaljujući kreditima Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke i iz budzeta Srbije u ukupnoj vrednosti od 400 miliona evra.

Mihajlović je prethodno u Svrljigu otvorila bazen, a danas će obići Knjaževac i Sokobanju otvorila bazen u Svrljigu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.