Konzul: Ne ukida se naplata putarine od Horgoša do Segedina

Izvor: Studio B, 26.Jan.2015, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konzul: Ne ukida se naplata putarine od Horgoša do Segedina

Naplaćivanje putarine na delu autoputa od graničnog prelaza Horgoš do izlaza ka Segedinu u Mađarskoj neće biti ukinuto ni nakon revizije koja će uslediti krajem meseca, izjavio je generalni konzul Mađarske u Subotici Janoš Babić.

On je u intervjuu portalu "Vojvodina danas" izrazio nadu da će se na "starom" putu br. 5. prema Segedinu tokom leta otvoriti granični prelaz, nakon kojeg se na tom putu putarina neće naplaćivati.

Vožnja na prvih 900 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << autoputa u Mađarskoj, od graničnog prelaza Horgoš-Reske do prvog izlaza za Segedin, od Nove godine više nije besplatna, već se korišćenje ove deonice naplaćuje županijskom matricom.

Oni koji žele da izbegnu plaćanje ove županijske putarine mogu da prelaze granicu na Bajmoku, Kelebiji, Bačkim Vinogradima i Đali te da koriste regionalne puteve umesto autoputa.

Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara (DZVM) je pokrenula onlajn peticiju u kojoj se od vlade Mađarske zahteva povlačenje odluke o naplati putarine.

Orbanova vlada će, prema njihovim informacijama, krajem januara ocenjivati efekte uvođenja novog sistema naplate, a DZVM se nada da će peticija imati efekta, tj. da će se ponovo moći besplatno putovati deonicom autoputa između granice i Segedina i obratno.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Putarina od Horgoša do Segedina ostaje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jan.2015

Naplaćivanje putarine na delu autoputa od graničnog prelaza Horgoš do izlaza ka Segedinu u Mađarskoj neće biti ukinuto ni nakon revizije koja će uslediti krajem meseca, izjavio je generalni konzul Mađarske u Subotici Janoš Babić...On je u intervjuu portalu "Vojvodina danas" izrazio nadu da će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.