Kineski kredit za autoput Bar - Boljare

Izvor: Blic, 18.Sep.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski kredit za autoput Bar - Boljare

Kineska Eksim banka odobrila je Crnoj Gori kredit od 687 miliona evra za izgradnju prve deonice autoputa kroz Crnu Goru Bar-Boljare, izjavio je danas ministar saobraćaja Crne Gore Ivan Brajović.

Brajović je rekao da je kineska banka odobrila kredit od oko 687 miliona evra za gradnju prve deonice puta od Podgorice do Mateševa i da bi sa tom odlukom trebalo da se saglasi Vlada Kine, kao vlasnica banke.

Procedura >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potpisivanja međudržavnog ugovora trebalo da se završi do kraja oktobra, a početak radova može se očekivati do kraja godine, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Vlada Crne Gore je sredinom prošle godine prihvatila ponudi Kineske kompanije za telekomunikacije i infrastrukturu i njene firme (CRBC) za izgradnju prve deonice autoputa od Bara do granice Crne Gore sa Srbijom.

Ukupna dužina autoputa do granice sa Srbijom je 169 kilometara.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.