Kilometarske kolone kod Velike Plane

Izvor: Šumadija Press, 02.Avg.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kilometarske kolone kod Velike Plane

Na autoputu kod Velike Plane, zbog radova, formirala se kolona vozila duga 10 kilometara.

U Srbiji je osetno veći broj vozila na putevima koji vode ka Crnoj Gori, a jači intenzitet saobraćaja zabeležen je i na auto-putevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Makedoniji i Bugarskoj što je uzrok dužeg zadržavanja na graničnim prelazima i naplatnim rampama, saopštio je danas Auto moto savez Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press <<

Prema podacima Uprave granične policije, na graničnim prelazima čeka se od 30 do 120 minuta.

Sa Hrvatskom na graničnom prelazu Batrovci na ulazu u Srbiju zadržavanja su višesatna, a na GP Šid na ulazu se čeka od 60 do 80 minuta. Savetuje se korišćenje GP Sot i GP Bačka Palanka.

Na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila, na ulazu u Srbiju čekaju oko 90 minuta, a na izlasku oko 120 minuta.

Treba koristiti manje frekventne GP sa Mađarskom, Bački Breg i Kelebija, a samo za putnička vozila od 7.00 do 19.00 časova otvoreni su, GP Bajmok, Bački Vinogradi, Đala i Horgoš II.

Na GP sa Makedonijom zadržavanja su oko 30 minuta, a slično vreme zadržavanja je i na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj na Gradini. Vreme zadržavanja na GP je promenjivo, jer su zbog turističke sezone i pojačanog saobraćaja česte promene sa tendencijom porasta posebno u ovim danima vikenda.

Na Gostunu zadržavanja do dva sata

Na graničnom prelazu Gostun koji Srbiju razdvaja sa Crnom Gorom povećan je intenzitet saobraćaja od jutarnjih časova, a preporuka vozačima je da koriste i alternativne prelaze Jabuka i Špiljani.

Marko Marinković, pomoćnik komandira granične policije u Prijepolju kazao je Tanjugu da su zadržavanja na prelazu Gostun do dva sata u oba smera zavisno od doba dana.

Najveće zadržavanje je u periodu od tri sata ujutru do osam sati ujutru u smeru ka Crnoj Gori, odnosno od 10 sati ujutru do 15 sati u smeru ka Srbiji. Preporuka je vozačima da izbegavaju navedene vremenske periode kao i da koriste alternativne putne pravce preko prelaza Jabuka i Špiljani – rekao je Marinković.

Marinković kaže da na Jabuci nema većih zadržavanja od sat vremena, a da na graničnom prelazu Gostun dnevno prođe oko 10.000 vozila što je od 20.000 do 30.000 putnika.

Na autoputu kolona vozila duga 10 kilometara

Kolona vozila duga oko 10 kilometara formirala se danas na autoputu Beograd-Niš kod Velike Plane, zbog radova na putu.

Vozila koja se kreću iz Beograda prema Nišu provode oko jedan i po sat u koloni.

Na autoputu kod Velike Plane u toku je obnova mosta i kolovoza, pa se vozila tim delom puta kreću naizmenično jednom trakom.

Čekanja na naplatnim rampama do 30 minuta

Na naplatnoj stanici Velika Plana kod velikog Orašja, na autoputu, čekanja iznose od 20 do 30 minuta zbor radova na sanaciji mosta, saopštili su danas Putevi Srbije.

Na naplatnoj stanici Nais kod Niša su od 10 do 15 minuta, a na stanici Bubanj potok oko 15 minuta, ali se od podneva očekuje povećan protok vozila.

Zbog radova na rehabilitaciji dela auto-puta i uobičajenih sezonskih gužvi i velikog protoka vozila posebno, u smeru od Beograda ka jugu i jugoistoku, posebno ka Bugarskoj se može desiti mestimično slabiji protok vozila na pojedinim mestima.

Zbog pojačanog intenziteta saobraćaja tokom letnje sezone, na snazi je vanredni režim rada. Svi kanali za naplatu putarine kao i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez minuta pauze. Sa bočnih na čeone naplatne stanice, premešten je određeni broj zaposlenih i napravljen plan prekovremenog angažovanja u toku letnje sezone.

Na svim naplatnim stanicama u periodu pojačanog intenziteta saobraćaja, na ulasku na auto-put, pristupa se rezervnom režimu rada koji podrazumeva ručno deljenje kartica za ulazak na auto-put.

Na svim većim naplatnim stanicama gde za to postoji tehnička mogućnost, biće otvorene dodatne reverzibilne trake, u zavisnosti od smera iz kog je saobraćaj pojačan. Na vidljivim mestima postavljena su obaveštenja vozačima da pripreme tačan iznos novca za plaćanje putarine, na engleskom, nemačkom i turskom jeziku.

U periodima kada se na naplatnim stanicama očekuje povećan broj vozila, radnici obezbeđenja učesnike u saobraćaju preusmeravaju na slobodne trake za naplatu putarine ili distribuciju kartica.

Putevi podsećaju da je 31. jula, na naplatnoj stanici Bubanj Potok u oba smera, promet bio 62.000 vozila, što do sada nije zabeleženo.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.