Kandidati za Koridor 11 pred Vladom

Izvor: B92, 21.Okt.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kandidati za Koridor 11 pred Vladom

Srpska vlada počela je pregovore sa dve kineske kompanije o davanju koncesije za izgradnju dela autoputa od Beograda do Požege, na takozvanom Koridoru 11.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, pregovori su počeli u ponedeljak održavanjem početnog sastanka sa predstavnicima kompanije CRBC (China Road and Bridge Corporation) (CRBC) i Šandong haj-spid grup (Shandong Hi-Speed Group).

Predmet koncesije su izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i održavanje dela deonice autoputa kod Beograda, dužine 17,6 kilometara od Surčina do Obrenovca i deonice od 30,9 kilometara između Preljine i Požege, kao i upravljanje, održavanje i korišćenje deonica od Obrenovca do Preljine, u dužini od 103 kilometra.

Na odvojenim sastancima, stručni tim koji čine predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i drugih relevantnih državnih institucija, predstavio je kineskim kompanijama projekte i proceduru izbora koncesionara i odgovarao na njihova pitanja.

Pregovori sa kineskim kompanijama biće nastavljeni razgovorima o tehničkim, pravnim i finansijskim aspektima posla, koji će biti tema narednih sastanaka.

Prema okvirnom rasporedu za sprovođenje postupka, rok za podnošenje konačnih ponuda je 15. decembar 2014. godine, a ugovor o koncesiji trebalo bi da bude potpisan do kraja marta 2015. godine, saopštilo je Ministarstvo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.