KINEZI GRADE JOŠ JEDAN MOST U BEOGRADU: Gde će nići i koliko će koštati!?

Izvor: Press, 28.Feb.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KINEZI GRADE JOŠ JEDAN MOST U BEOGRADU: Gde će "nići" i koliko će koštati!?

Novi drumsko-železnički most je ključan da bi se podigao “Beograd na vodi“, jer će se izbaciti teretni vozovi iz centra grada, a kompletiraće se i drumska obilaznica oko Beograda.
Most na Dunavu kod Vinče sa pristupnim putevima i prugom koštaće oko 470 miliona evra, a Kinezi su već u igri za finansiranje ovog velikog projekta. Na ovaj način će >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << autoput biti direktno povezan sa banatskim magistralama, pa vozači neće morati da ulaze u Beograd i Pančevo.
– Procenjuje se da bi izgradnja trajala oko tri godine. Potencijalna izgradnja putem koncesije ili javno-privatnog partnerstva planirana je sa kineskim partnerima. Ukupna investiciona vrednost izgradnje celokupnog projekta iznosi oko 470 miliona evra, od čega je za drumsko-železnički mostpotrebno oko 129 miliona evra – rekli su za “Blic” u Ministarstvu građevine.

PROČITAJTE JOŠ:
I veliki investitori angažuju radnike "na crno"
merović: Dokaz da ratni zločini ne zastarevaju
DECA U SRBIJI SE DROGIRAJU ĐUBRIVOM ZA BILJKE: "Jeftino je, radi nas vrh i ima da se kupi svuda!"
   
Gradovi Beograd i Pančevo usvojili su planove detaljne regulacije. Nakon izgradnje mosta teretni vozovi neće jezditi prugom oko Kalemegdana.
– Izgradnjom obilazne pruga, postojeće pruga oko Kalemegdana mogla bi eventualno ostati u funkciji gradsko-prigradskog saobraćaj – naveli su u “Železnicama”.

– Ipak, nedostaje projekat za dobijanje građevinske dozvole, a nisu još utvrđeni ni izvori finansiranja pa se ne može precizirati kada će izgradnja mosta i pruge započeti. Izvesno je da će radovi biti , zbog čega se dokumentacija priprema – napominju iz “Železnica”.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTKRIVAMO Kinezi nam grade još jedan most u Beogradu

Izvor: Blic, 28.Feb.2015

Most na Dunavu kod Vinče sa pristupnim putevima i prugom koštaće oko 470 miliona evra, a Kinezi su već u igri za finansiranje ovog velikog projekta...Novi drumsko-železnički most je ključan da bi se podigao Beograd na vodi, jer će se izbaciti teretni vozovi iz centra grada, a kompletiraće se...

Nastavak na Blic...

Kinezi će graditi još jedan most u Beogradu

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Mar.2015, 11:02

BEOGRAD - Most na Dunavu kod Vinče sa pristupnim putevima i prugom koštaće oko 470 miliona evra, a Kinezi su već u igri za finansiranje ovog velikog projekta.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.