Izbegao udes zahvaljujući veštini iz video-igara

Izvor: B92, 06.Maj.2016, 11:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbegao udes zahvaljujući veštini iz video-igara

Student iz Velike Britanije tvrdi da se izvukao se iz teške situacije na autoputu tako što je instiktivno primenio znanje stečeno "za volanom" u video-igrama.

Akvaplaning se dešava kada se voda na putu skuplja ispod guma brže nego što može da bude odvedena. Svako ko se u vožnji suočio sa ovom pojavom, zna koliku opasnost ona može da predstavlja. Automobil tada gubi upravljivost, a kolovoz postaje klizav poput zaleđenog puta.

Međutim, mnogi vozači, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naročito oni neiskusniji nisu svesni ove opasnosti. To je na svojoj koži osetio i Sadik Rahman vozeći BMW Serije 5 autoputem po jakoj kiši. Ovaj 21-godišnji britanski student u jednom trenutku je izgubio kontrolu nad svojim automobilom, nakon čega je BMW počeo da se zanosi.

Ipak, mladić koji vozačku dozvolu ima tek tri godine, uspeo je da povrati kontrolu nad volanom, ispravi auto i tako izbegne potencijalno tešku nesreću:

Sadik je u izjavi za Dejli mejl rekao da je relativno neiskusan vozač, ali da "čitavog života igra trkačke video-igrice", što mu je prema njegovim rečima pomoglo da se snađe u ovoj teškoj situaciji.

U automobilu su se pored vozača nalazile i njegova supruga, sestra i majka, pa bi naravoučenije ove priče moglo da glasi: pustite decu da igraju video-igrice, možda će vam jednog dana spasiti život.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.