Izvor: Njuz.net, 03.Jul.2015, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISIS podržao odluku Republičkog zavoda za zaštitu spomenika o izgradnji autoputa preko bazilike

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeRAKA, 3. jul 2015, (Njuz) – Islamska država Iraka i Sirije (ISIS) javno je cestitala direktorki RZZZSK Mirjani Andrić i Ministarstvu kulture i informisanja Srbije na odluci da se preko jedne od najvećih srpskih ranohrišćanskih bazilika pređe autoputem.
U saopštenju se navodi da se visoko ceni spremnost srpskih vlasti da prekinu sa tradicijom očuvanja spomenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << kulture, i da samo oni koji su “čekićima razbijali hiljade godina stare predmete mogu da razumeju terapeutsko dejstvo ovakvog čina i potonje olakšanje”.
Dalje se navodi da, iako se ne radi o kulturnom dobru pod zaštitom UNESCO-a, čije bi uništavanje svakako privuklo pažnju svetske javnosti, važno je početi od negde.
– Danas temelji nekog smešnog pravougaonog objekta, a sutra vredni artefakti u muzejima. Nadamo se da će nam naši novi sledbenici iz Srbije poslati snimke da i mi uživamo u klici destruktivnog ponašanja prema kulturnom nasleđu koju smo našim predanim radom uspeli da prenesemo putem medija – piše u saopštenju.
Povodom oglašavanja Srpskog arheološkog društva, ISIS je predložila nekoliko metoda za obračunavanje sa protivnicima sistema . ISIS je takođe ponudio pomoć svojih vojnika, koji su stekli značajno iskustvo tokom radova u Palmiri.
 

Nastavak na Njuz.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.